De 4 meest originele blikverpakkingen op een rijtje

Blikken kan je voor diverse doeleinden gebruiken. Zo kan je er snoep in bewaren, het als pennenbak gebruiken, als promotiemiddel en ga zo maar door. Ook de verpakkingen kan je in de meest originele vormen en bedrukkingen laten maken. Je leest er meer over in het artikel!

1. Fotoblikken

Ben je op zoek naar een originele verpakking? Laat dan een blik bedrukken of omwikkelen met een foto. Je kunt daarbij kiezen voor een of juist meerdere foto’s op een wikkel. Maar je kunt ook voor verschillende blikken kiezen, zoals theeblikken, een snoepblik of een koekblik bijvoorbeeld. Fotoblikken zijn onder andere leuk om cadeau te doen als bedankje, maar ook om te schenken voor Moederdag of Secretaressedag bijvoorbeeld. De verpakking en compilatie van de foto’s kun je zo gepersonaliseerd maken als je zelf wilt. Het is zowel een functioneel cadeau, als eentje met een blijvende herinnering.

2. Plantenbak

Waar je misschien niet direct aan denkt, is dat blik ook als plantenbak kan fungeren. Zo kan je nieuwe blikken of gebruikte blikken, zoals lege verfblikken, een leuk kleurtje geven, vullen met aarde en ophangen in de tuin. Zo geef je blik een tweede leven, heb jij budget plantenbakjes en kan jij ze helemaal stylen naar jouw smaak. Geef de blikken alle kleuren van de regenboog (denk wel aan verf,  geschikt voor buiten), personaliseer ze met stift en gebruik verschillende groottes voor een speels effect in de tuin of op je balkon.

3. Emmer/gieter

Erg leuk en origineel is het schenken van een emmer of gieter als bedankje. Een functioneel cadeau in een superleuke en originele verpakking. Het emmertje van blik kan je vullen met snoepgoed, koek, drop en dergelijke. Dit geldt uiteraard ook voor de gieter. Beide zijn ook nog eens functioneel en kunnen (nadat het snoepgoed op is) gebruikt worden om de planten water te geven of als kleine vaas gebruikt worden. Met een persoonlijke sticker zal het blik een blijvende herinnering zijn.

4. Mailbox

Wanneer je grote klanten hebt, vaak documenten heen en weer stuurt naar je partners of iemand in je privé leven wilt verrassen, is een blik in de vorm van een mailbox erg toepasselijk. Deze originele blikverpakking kan gevuld worden met van alles en nog wat, dit kan je zelf kiezen of laat dit over aan de ontvanger. De kleine mailbox staat daarnaast ook erg leuk op kantoor of in het interieur! Uiteraard kun je ook nog een leuk kaartje bijvoegen met een boodschap.

Laat je inspireren en kies een originele blikverpakking uit, geef het een tweede leven en ontdek de vele mogelijkheden van blik!