Interieur trend: Industriële hanglampen

industriële hanglampen

Ga voor stoer: ga voor een industriële hanglamp

Als je je industriële pand wilt inrichten, doe je dat graag tot in de kleine details. Verlichting is één van de zaken die een belangrijke rol spelen om sfeer te creëren. Kies daarom voor mooie hanglampen in industriële stijl. Een industriële hangende lamp springt in het oog en brengt extra sfeer met zich mee.

Kies de oorspronkelijke materialen van industriële verlichting

Voor je luxe hanglampen met industriële vormgeving kies je enkel voor ‘eerlijke materialen’. Hiermee wordt bedoeld: metaal, hout, glas en betonlook. Dit waren de oorspronkelijke materialen voor de lampen in oude werkplaatsen, scholen of hospitalen. Andere materialen zoals kunststof bestonden er nog niet. De huidige designers van industriële lampen houden zich aan dit principe. Daardoor ogen de nieuw geproduceerde hanglampen nog altijd even industrieel en stoer als de oorspronkelijke lampen.

De keuze tussen robuust en minder stoer

Binnen de industriële stijl heb je nog verschillende strekkingen. Zo bestaat er de heel robuuste stijl: hanglampen die vervaardigd zijn uit grof hout, ruw metaal en dik glas bijvoorbeeld. Anderzijds zie je ook een meer verfijnde maar toch nog stoere vormgeving. Zo vind je bijvoorbeeld de samengestelde industriële hanglamp. Deze bestaat uit meerdere kleine hanglampen. Ook al zijn deze lampen kleiner en eleganter, toch passen ze perfect in een industrieel pand.

Kies je voor tweedehands of nieuw?

Industriële verlichting is de laatste jaren heel erg populair geworden. Dit maakt dat je ze bijna niet meer vindt in tweedehandswinkels. Ofwel betaal je er een fikse prijs voor. Designers van lampen zijn zich meer en meer gaan specialiseren in het creëren van nieuwe lampen, en dit op basis van oude modellen. Soms gaan ze totaal andere vormen uitdenken bij de creatie van industriële lampen. Het gaat dan over modellen die je waarschijnlijk vroeger nooit in een atelier zou gezien hebben, maar die toch een grote industriële uitstraling hebben. Het voordeel van nieuwe lampen is dat ze aangepast zijn aan de moderne normen. Zo bestaan er bijvoorbeeld dimbare lampen of lampen die geschikt zijn voor LED verlichting.

Waar komen je mooie hanglampen het best tot hun recht?

Kies voor één grote hangende lamp als centraal lichtpunt in je woonkamer of slaapkamer. Ga voor meerdere kleine hanglampen bijvoorbeeld voor boven de eetkamer of het aanrecht. Dit is een algemeen principe dat veel mensen willen aanhouden. Maar ook andere combinaties en opstellingen zijn mogelijk. Gebruik voor je verlichting vooral je eigen fantasie. Een kleinere hanglamp kan bijvoorbeeld perfect boven je leeshoekje of om een kunstwerk te verlichten. Om er zeker van te zijn dat je hanglampen industrieel ogen, zorg er dan voor dat ook je andere verlichting industrieel is. Kies voor je wand-, vloer en tafellampen dezelfde uitstraling als voor je hanglampen. Zo vormen ze een uniform geheel door je hele woning heen.

Past een stoere lamp enkel in industriële panden?

Uiteraard passen industriële lampen uitstekend in een industriële woning. Maar je kunt industriële hanglampen ook als luxe lampen in een super modern huis hangen. Daar zijn het echte eyecatchers die een mooi contrast vormen tegen de witte muren of plafonds. Stoere, stevige industriële hanglampen waarin hout en metaal verwerkt is, staan ook mooi in een landelijke woning. Bepaalde lampen met industriële uitstraling worden ook gekozen voor vintage woningen. Met andere woorden: industriële panden hebben niet het alleenrecht op industriële lampen. Met wat fantasie staan ze ook prachtig in andere stijlen.

 

Houd hier rekening mee bij het zoeken van een feestlocatie!

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Feestjes zijn enorm gezellig, laten we het daarover eens zijn. Maar het organiseren van een feestje is een heel ander verhaal. Het is lastig. Een van de belangrijkste dingen bij het organiseren van een feestje is de locatie. Lees in dit artikel waar je allemaal op moet letten als je een locatie zoekt voor jouw feest!

Hoe zie je het eigenlijk voor je?

Dit is zeker belangrijk als het om een trouwfeest gaat. Wil je met wat mensen gaan eten, wil je dat het ’s avonds begint en mensen gewoon binnen kunnen stromen? Ga je eerst een stukje varen met een boot? Dit zijn allemaal dingen om over na te denken. Als je bijvoorbeeld eerst een stuk wil gaan varen dan kan het erg handig zijn om een locatie te kiezen waar de boot aan kan meren. Als je wat wil gaan eten met vrienden is het handig dat eventuele catering makkelijk naar de locatie kan. Wanneer je ’s avonds een feest geven wil kan het handig zijn om een locatie te kiezen met veel parkeergelegenheid of mogelijkheden voor openbaar vervoer.

Hoeveel gasten nodig je uit?

Het aantal gasten is zeker belangrijk als je een feest gaat organiseren. Het is namelijk niet erg fijn als je met teveel mensen in een kleine zaal zit. Of misschien erger, wanneer je met weinig mensen in een enorme zaal aanwezig bent. Erg gezellig is het niet om met weinig mensen in een enorme ruimte te zijn en dit kan dan ook een beetje een ongemakkelijke sfeer met zich meebrengen.

Houd rekening met je budget!

Tuurlijk is de feestlocatie in Noord-Brabant van je feest erg belangrijk voor je feest zelf. Maar het zegt niet alles. Houd je dus goed aan een bepaald budget. Je kunt wel een enorme zaal afgehuurd hebben voor het feest, maar als je weinig geld meer over hebt voor de aankleding heb je er als nog weinig aan. Je kunt dan beter kiezen voor een iets goedkopere zaal en deze mooi aankleden.

Let op de sfeer en stijl van je feest!

Locatie kan erg bijdragen aan de sfeer van je feest. Wanneer je een soort Cowboy feest geven wil kan een oude boerderij erg leuk zijn. Als je gewoon gezellig wat wil borrelen kan een locatie op hoogte erg gezellig zijn. Hoe dan ook, de sfeer en stijl van je feest kunnen erg goed samenhangen met de locatie of juist breken. Probeer hier dus van tevoren goed rekening mee te houden.

Buitenlocaties

Zeker wanneer het lekker weer is kan het heerlijk zijn om buiten een feest te geven. Maar als je vroeg van tevoren iets bedenkt weet je nooit wat moeder natuur in petto heeft. Zeker als er een kans bestaat dat het weer omslaat is het belangrijk om een tweede plan te hebben. Zorg bijvoorbeeld voor grote partytenten waar men onder kan staan wanneer het gaat regenen. Zo heeft het weer geen invloed op je feest.

Dierentuin & Pretpark cadeaucard

Een dagje uit, dat is pas een bijzonder cadeau. Maar ja, moet je dan gewoon geld geven met een kaart erbij? Of kies je voor een bijzondere cadeaukaart? Wat dacht je dan van de Pretparken & Dierentuin cadeaucard van Leisure Gifts. Met deze kaart kun je tickets bestellen bij de aangesloten attractie- en dierenparken in heel Nederland. Zo kun je iemand heel gelukkig maken met een dagje ontspanning.

Hoe werkt het
Net als andere cadeaukaarten laat je geld op deze kaart zetten. Het pasje – niet groter dan je bankpas – zit in een leuke geschenkverpakking met daarin de instructies voor het verzilveren van de cadeaukaart. Op de speciale website Pretpark-dierentuin-cadeaucard.nl kun je met het nummer achterop het pasje het saldo te checken, maar ook de tickets bestellen. Het saldo wordt direct bijgewerkt. Hou je geld over? Dan kun je dat voor een ander uitje bewaren.

Betaal aan de kassa
Ga je spontaan een dagje weg? Dan kan deze cadeaukaart ook gewoon als betaalmiddel bij de kassa van het aangesloten park worden gebruikt. Laat de kaart scannen en het saldo wordt direct bijgewerkt. Net als met online kopen geldt, dat wanneer je saldo op de kaart overhoudt, je deze gewoon de volgende keer kunt gebruiken.

Cadeau voor verschillende gelegenheden
Meerkat (Suricata Suricatta) found in Arnhem ZooEen cadeaukaart kun je voor vele gelegenheden cadeau geven. Zo is het een ideaal cadeautje voor een goed rapport, maar ook als verjaarscadeau of bedankje. Bovendien is het weer eens iets anders dan een saunabon of een cadeaukaart voor kleding. Maak je echter iemand veel blijer met een ander bijzonder uitje? Dan kun je ook bij Leisure Gifts terecht. Want deze organisatie heeft ook cadeaukaarten voor restaurants, sauna, beauty en de bioscoop. Zo kun je iedereen een moment van ontspanning geven.

Cadeautjes in een lievelingskleur

Cadeautjes kopen voor iemand is niet altijd makkelijk. Als iemand een zeer uitgesproken of voor jou lastige smaak heeft dan kan het uitzoeken van een origineel cadeau best moeilijk zijn. Is een cadeaubon uitgesloten? Koop dan eens een cadeau in de lievelingskleuren van degene voor wie het cadeau bestemd is.

Kleur bekennen
De lievelingskleur of kleuren van je beste vriendin, broer of collega zijn namelijk makkelijk te achterhalen. Wat voor een kleur kleding heeft vaak de voorkeur? En hoe zit het bij de favoriete kleur nagellak of oogschaduw bij vrouwen? Of misschien weet je de lievelingskleuren wel, omdat je vaak bij hem/haar thuis bent geweest. Op die manier moet het shoppen voor een cadeautje niet moeilijk zijn.

Altijd goed
Iets voor het interieur is bij dames namelijk altijd goed. Er zijn veel leuke cadeauwinkeltjes waar je bijvoorbeeld broodroosters, saladegarnituur en andere huishoudelijke cadeautjes kunt vinden in verschillende kleuren. Voor mannen zou je kunnen kijken naar een SOS-cadeau (stropdas, overhemd, sokken) of – wanneer je dat een te persoonlijk cadeau vindt – je geeft een gek T-shirt in een favoriete kleur. Er zijn ook stoere producten te koop in de lievelingskleur voor mannen, zoals een scheermeshouder.

Zwart-witte cadeaus
Houdt iemand heel erg van zwart en wit en komt dit veelvuldig voor in het interieur? Geef dan eens een bijzonder zwart-wit cadeau. Je kunt heel veel leuke cadeautjes vinden in deze contrasterende kleurstelling. Denk eens aan een peper-en-zoutstel, een zebra poster, pinguïn boekensteun of een decoratief schaakbord. In zwart en wit zijn er veel prachtige, leuke en ludieke accessoires verkrijgbaar voor je woning, tuin of kledingkast. Overigens zijn er ook steeds meer peper-en-zoutstelletjes, schaakborden, pennen, kaarsenstandaards en meer verkrijgbaar in gekke kleuren. Zo kun je toch altijd het perfecte cadeau vinden.

Cadeautjes voor een klein budget

Moederdag, Vaderdag, verjaardagen… ondanks een klein budget wil je eigenlijk wel graag groots uitpakken als het om cadeautjes gaat. Dat lijkt onmogelijk? Welnee, als je er wat extra creativiteit insteekt kun je vaak de leukste cadeaus vinden.

Tweedehands
Je hoeft niet altijd spulletjes nieuw te kopen. Een goede tweedehands spelcomputer of computergame bijvoorbeeld kun je vaak voor weinig bij speciale game winkels kopen. Tweedehands wil namelijk helemaal niet zeggen dat het product niet goed meer is. Dat geldt ook voor andere apparaten die je vaak in tweedehandswinkels kunt krijgen, zoals een mobiele telefoon, tablets en soms zelfs complete speelsets. Zo kun je voor een leuke prijs, een groots cadeau geven.

Maak iets zelf
Een cadeau dat uit het hart komt, is natuurlijk altijd een groots cadeau. Brei bijvoorbeeld eens met niet al te dure wol een mooie sjaal, haak een vestje of een warme wintermuts. Patronen zijn vaak gratis op internet te vinden. Ook cadeautjes met houten sjablonen en letters zijn eenvoudig zelf te maken. Met kleine haakjes en wieltjes kun je zo een eigen naamtreintje maken en met wat goedkope haakjes knutsel je zo een kapstokje in elkaar. Maar ook armbandjes, een ketting of boekenlegger is al een mooi cadeau.

Goedkope cadeauwinkeltjes
Winkels als Zeeman, Xenos en Action hebben één ding gemeen: de prijs is vaak laag en je kunt er de leukste cadeautjes vinden. Van kookboekjes tot leuke mandjes waar je voor weinig een mooi thee- of koffiepakket van kunt maken. Maar in dit soort winkels kun je vaak ook andere leuke cadeautjes voor een kleiner budget vinden. Ideaal als je veel verjaardagen in een maand hebt, voor de feestdagen en als je gewoon wat minder te besteden hebt.

Persoonlijk cadeautje
Het is vooral perfect als je iets vindt voor een kleine prijs dat helemaal past aan degene waarvoor je een cadeau aan het kopen bent. Wanneer je helemaal op zijn of haar interesses afgaat zal het cadeau altijd goed worden ontvangen.

Gekke kookboeken

Heb je een vriend, vriendin of familielid dat heel erg van koken houdt of juist van een bepaald eten of drinken? Geef dan eens een thema kookboek cadeau. Je kunt natuurlijk kiezen voor ‘normale’ thema kookboeken, zoals voor Mexicaans of Italiaans eten. Maar heb je al eens aan gekke kookboeken gedacht? Bijvoorbeeld een kookboek vol koffierecepten? Of juist een kookboek met lekkere recepten voor de hond?

Diverse thema’s

Er zijn heel veel verschillende, beetje gekke, kookboeken te vinden, zowel online als in de boekwinkel. Soms moet je alleen even weten waar je moet zoeken. Loop eens een grote boekwinkel in en neus tussen de boeken in de keukensectie en je zal je verbazen over alle thema’s die er zijn. Van cupcakes tot Zuid-Afrikaans koken en van alles wat er tussen zit.

Voor de liefhebber

Ken je iemand die van pittig eten houdt? Er zijn speciale kookboekjes verkrijgbaar met extra hete recepten vol Spaanse pepers. De cola-liefhebber kun je verrassen met het cola-kookboek en houdt degene veel van soep dan kun je de Soepkalender (met 366 soeprecepten) cadeau doen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van gethematiseerde kookboeken, er zijn er echt nog veel meer verkrijgbaar.

Maak er een pakketje van

Wil je niet alleen een boek cadeau geven, dan leent zo’n thema kookboek zich er ook uitstekend voor om er een leuk pakketje van te maken. Koop een mandje of doosje, zet het boek erin en zoek verschillende ingrediënten erbij (maar geen bederfelijk voedsel) zodat de cadeauontvanger direct kan beginnen met koken uit zijn of haar nieuwe gekke kookboek. Zo kun je bij het koffiekookboek een pak koffie, een paar mooie glazen, likeur en slagroom in het mandje erbij stoppen. Voor de cola-liefhebber doe je een paar kleine flesjes cola bij en verpak een paar Spaanse pepers bij het peperkookboek

Maak een cadeau van een cadeaubon

Het is altijd leuk om mensen een cadeaubon te geven van hun favoriete winkel. Of het nu om een slijterij gaat, een favoriet woonwarenhuis of een kledingwinkel: je kunt bijna bij alle winkels wel een cadeaubon kopen. Maar ja, een cadeaubon cadeau geven, dat ziet er soms een beetje saai uit. Maak daarom eens een echt cadeau van de cadeaubon.

Compleet cadeau
Maar hoe doe je dat precies? Eigenlijk is het heel simpel: kijk naar de cadeaubon die je gaat kopen en zoek hier iets passend bij. Denk bijvoorbeeld eens aan een bier- of wijnglas voor een cadeaukaart van de slijterij, een lege bloempot of vaas voor een cadeaubon van het tuincentrum of woonwarenhuis en voor een sjaal of stropdas voor bij een cadeaubon voor een kledingwinkel. De cadeaubon kan dan dienen om het glas, de bloempot of vaas te vullen en de sjaal om er een leuk truitje of overhemd bij te kopen. Het leukste is het wanneer je de kaart dan in het glas, de pot, vaas of op de sjaal doet.

Creatief
Bij iedere cadeaukaart is er wel iets te bedenken dat niet zoveel hoeft te kosten, maar wel de cadeaubon op zich meer omtovert tot een bijzonder cadeau. Bijvoorbeeld:
– een goedkope koptelefoon bij een cadeaukaart van de muziekwinkel, een cd-rek of dvd-rekje kan natuurlijk ook;
– een doosje snoep, kauwgom of zakje drop bij een cadeaukaart van een bakker of snoepwinkel;
– een jarretel of waszakje voor lingerie voor een cadeaukaart van de lingeriewinkel;
– een koffiekop of zakje koffie voor een cadeaubon van een koffiewinkel;
– een boekenlegger met een boekenbon.
En zo zijn er nog meer voorbeelden te bedenken. Wees creatief en kies een accessoire dat past bij de cadeaubon. Verpak het vervolgens in cellofaan of een mooi cadeaupapier. Dat is toch veel leuker dan alleen een cadeaubon!

Koffiecadeautjes

koffie

Heb je een echte koffieliefhebber in de familie, je vriendengroep of onder de collega’s? Geef hem of haar dan eens een bijzonder koffiecadeau. Bij de Douwe Egberts winkel of de koffiespecialist kun je vaak speciale cadeausetjes kopen, maar zelf samen stellen is natuurlijk nog veel leuker – en persoonlijker. En het is heel eenvoudig.

Slow coffee
Het opschenken van koffie is weer helemaal terug! Heerlijk relaxed als afsluiting van een lekkere maaltijd of een gezellige date. Of voor de zonovergoten zondagochtend in de tuin of op het balkon. Maak daarom voor de koffieliefhebber eens een slow coffee pakket. Hiervoor heb je nodig: een mandje om alles in te doen, een mooie koffiemok of beker, een opzetfilter (bijvoorbeeld uit de DE porselein serie), koffiefiltertjes, een pakje fijngemalen koffie en wellicht kandijsuiker en een flesje koffieroom. Wil je er een romantisch pakketje voor twee van maken? Kies dan voor twee mokken en twee stenen filters en doe er nog hartvormige chocolaatjes bij.

De echte liefhebber
Voor de echte liefhebber kun je bij speciale koffiewinkels op zoek gaan naar bijzondere koffiemelanges. Kies dan voor een ons van drie (of meer) verschillende blends en maak daar een bijzonder pakketje van. Uiteraard geeft het leuk in een mandje, maar je kunt ook op zoek gaan naar een luchtdicht af te sluiten koffiebus. In de specialiteitenwinkels zijn deze vaak ook te vinden. Maak het cadeau af met een flesje koffiestroop.

Koffierecepten
Weet je niet zeker wat voor een soort koffie de liefhebber lekker vindt, dan kun je ook kiezen voor een receptenboek met koffierecepten. Bijvoorbeeld voor cakes en koekjes met koffie en natuurlijk bijzondere drankjes. Wil je niet alleen een boek geven? Zoek dan eens een mooi setje Irish Coffee glazen erbij en combineer het met een klein flesje whisky en een busje slagroom. Dan kan degene waar het cadeau voor is, meteen aan de slag!

Nieuwe rage & leuk cadeau: loom-sieraden

Loom, je hebt er vast al van gehoord of het ergens gezien, is de nieuwe rage onder jonge meiden vanaf acht jaar. Loom is het maken van armbandjes, kettingen, haarbandjes en – als je heel handig bent – zelfs kleine handtasjes, met behulp van een haaknaald, het Loom-gereedschap en heel veel vrolijk gekleurde kleine elastiekjes.

Creativiteit
Het Loomen zelf vraagt veel creativiteit en inzicht. Perfect voor kleine en grote meiden. Sieraden maken is namelijk leuk voor alle leeftijden en met de Loom gaat het bijna vanzelf. Er zijn veel verschillende leuke creaties mogelijk die via een boekje worden gepresenteerd en uitgelegd. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag. Maak eens een Loom als cadeautje voor je beste vriendin of geen een starterkit cadeau voor uren creatief plezier.

Latex vrij
Het leuke aan de Loom elastiekjes is dat ze in heel veel verschillende kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Zoals transparant, neon, met glitter en zelfs als glow in the dark-variant. Er zijn verschillende merken die de elastiekjes uitgeven. Veel merken zijn ook nog eens latex vrij om allergische reacties tot een minimum te beperken.

Geef eens een drankje cadeau

Weet jij soms ook niet meer wat je iemand voor zijn of haar verjaardag moet geven? Om maar te zwijgen over speciale dagen, zoals Moeder- en Vaderdag. Probeer er dan eens achter te komen wat zijn of haar favoriete hapje of drankje is en geef eens een pakket met lekkere drankjes of hapjes.

Drankpakket
Houdt het feestvarken van een biertje, goed glas wijn of een mooie likeur? Ga dan eens naar de slijter en kies een bijzonder bierpakket, fles wijn of likeur uit en gebruik dat als basis voor je cadeau. Een bierpakket bestaat meestal uit meerdere speciale bieren (zoals streekbieren of Belgische bieren) en een mooi bijbehorend glas, waardoor je eigenlijk al een kant-en-klaar cadeau in handen hebt. Geef je een mooie fles wijn, likeur of andere drank, maak er dan zelf een cadeaupakket van door bij een woonwarenhuis leuke glazen te kopen en een mandje om alles in te doen.

Lekkere hapjes
Houdt de jarige of jubilaris van lekker eten of is hij of zij regelmatig zelf in de keuken te vinden? Stel dan eens een leuk cadeau samen met wat lekkers erin. Maak bijvoorbeeld eens een tapas-pakketje met een kookboekje, schaaltjes en potjes pesto en olijven of stel een leuk bakpakket samen voor cakepops of cupcakes. En wat dacht je van een lekker kaasplankje met wat nootjes erbij?

Of toch iets anders…
Het zelf maken van cadeaupakketjes is niet alleen leuk om te doen, het wordt vaak ook goed ontvangen. Een cadeaupakket is namelijk heel persoonlijk. Zo kun je ook een badverwenpakket maken met een heerlijke douchegel en een maskertje (ideaal voor Moederdag) of een fitnesspakket (voor Vaderdag) met een bidon, handdoek en een boekje met hardlooproutes bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn eindeloos!