Het allerleukste vrijgezellenfeest organiseren!

Voor veel aanstaand getrouwde vrouwen is het vrijgezellenfeest de laatste mogelijkheid om nog van het vrijgezellenbestaan te genieten met vriendinnen. Het is dan voor velen erg belangrijk dat dit een leuke, laatste gebeurtenis is. Veelal is het de taak aan de vriendinnen om een leuk vrijgezellenfeest te organiseren. Maar hoe doe je dit eigenlijk?

Kijk naar wat de bruid leuk vindt

Als je gaat kijken naar groepsarrangementen of vooraf gemaakte vrijgezellenfeesten zul je zien dat er een heel scala aan mogelijkheden is. Dit omdat ieder persoon anders is en ook iedere vrouw dus een ander vrijgezellenfeest geweldig zou vinden. Een sportieve vrouw zal het waarschijnlijk heerlijk vinden om een dag te gaan kitesurfen of bungee jumpen, terwijl een feestbeest liever nog een hele nacht losgaat. Voordat je een vrijgezellenfeest gaat organiseren is het dus belangrijk dat je goed kijkt naar wat de bruid leuk vindt, doe dit eventueel met een mindmap. Schrijf haar naam op een groot vel papier en al haar karaktereigenschappen en hobby’s eromheen. Zo kom je vast snel op een goed idee.

Weet ook wat ze vooral níét wil

Wanneer men aan een vrijgezellenfeest voor vrouwen in Rotterdam denkt komt veelal een stripper meteen in het hoofd van velen op. Het vrijgezellenfeest is namelijk de laatste kans om nog echt los te gaan met een ander. Maar het is helemaal niet zo gewoonlijk om een stripper in te huren. Probeer dus ook losjes bij de bruid los te peuteren of een stripper wel echt kan. Uiteraard zal ze tegenstribbelen, maar er zit een verschil tussen ‘een beetje tegenstribbelen’ en een afspraak met de bruidegom om geen stripper op het vrijgezellenfeest te nemen.

Kiezen voor een arrangement

Zeker als je met een wat grotere groep vrouwen bent kan het lastig zijn om echt iets leuks te organiseren. Het is vaak erg lastig. Daarom is het makkelijkst om een arrangement te nemen. Veel bedrijven organiseren vrijgezellenfeesten voor vrouwen, met bijvoorbeeld workshops of bepaalde activiteiten. Een voordeel van zulke arrangementen is dat het goed begeleid wordt, en iedereen voluit genieten kan. Een nadeel is dat het een beetje ‘gemaakt’ en niet erg origineel overkomen kan. Ook bestaat er de kans dat er iets gedaan moet worden waar de bruid helemaal geen zin in heeft. Een goede tussenweg is wellicht een georganiseerde activiteit doen, waarnaar de groep nog wat drinken gaat.

Doe iets wat zij nooit meer zal vergeten

Kijk, een avondje drinken is leuk, maar de bruid zal (om meerdere redenen) vast niet meer veel kunnen herinneren van het avondje. Ook wordt het snel een avondje uit in plaats van een echt vrijgezellenfeest. Het is veelal leuk om echt iets origineels te doen als vrijgezellenfeest. Zo zijn er bijvoorbeeld veel vrijgezellenfeesten waarbij je een spel doet (vijftig tinten grijs) of iets creatiefs, zoals een cursus naaktschilderen. Daarnaast is paaldansen ook erg hip.

Een vrijgezellenfeest kan dus op veel verschillende manieren ingericht worden en het belangrijkste is dat de bruid het naar haar zin gaat hebben. Probeer dus vooral hier rekening mee te houden wanneer je een vrijgezellenfeest voor haar gaat organiseren.