Collega jarig? Verras hem of haar met zelfgemaakte baksels!

Wanneer je collega jarig is, is het leuk om hem of haar te verassen met iets lekkers. Ga aan de slag en bak iets lekkers voor het kantoor. Zo kan je zowel hartige als zoete baksels maken en is er voor iedereen wat wils. Enkele voorbeelden vind je in ons artikel!

Banketletter

Een banketletter wordt het meest gegeten in en rondom de maand december. Maar een banketlekker is altijd smaakvol. De letters bak je in echte roomboter en vul je met amandelspijs. De banketletters kan je zelf in gewenste vorm of letter bakken, erg leuk dus om de letter van je collega te bakken! Een banketletter kent diverse vormen en uitvoeringen, zo ook de roomboter amandel letter, die je met stukjes amandel kunt bakken en versieren.

Appel-kaneelmuffins

De combinatie appel en kaneel is erg lekker en vind je terug in tal van recepten! Kies voor iets simpels zodat jij je collega gegarandeerd iets lekkers voor kunt schotelen. Appel-kaneelmuffins, zijn een veilige en makkelijke optie als je nog niet veel bakervaring hebt. Je hebt slechts een paar basisingrediënten nodig en een kom en garde. Uiteraard kun je met een basismuffinrecept ook frisse citroenmuffins maken, speculaasmuffins en noem maar op! Je hoeft je daarbij natuurlijk niet strikt aan het recept te houden, zo kun je bijvoorbeeld de hoeveelheid appel en kaneel ook al proevende bepalen.

Worstenbroodjes

Bij een verjaardag van een collega kun je zowel zoete als hartige baksels maken om hem of haar te verrassen. Zo kun je ook kiezen voor worstenbroodjes. Let wel op dat dit om enige bakervaring vraagt. Bij onervaren bakkers kunnen worstenbroodjes wat stress opleveren, zeker als ze moeten koken voor grote groepen. Het deeg moet namelijk goed zijn want tijdens of na het bakproces kun je eventuele foutjes in het deeg helaas niet verbloemen. Voor het deeg zijn enkele ingrediënten zoals bloem, zout melk en dergelijke nodig. De vleessoort die je in de worstenbroodjes stopt kan zelf gekozen worden. Vaak gebruikt men hier gehakt voor, maar het is jouw keuze of dit van rund, kip of vegetarisch gehakt is. Het kost wat tijd (75 minuten, waaronder 45 minuten rijzen), maar dan heb je ook wat!

Oma’s appeltaart

Een appeltaart is al snel goed bij iedere verjaardag en behoort dan ook tot een van de meest gekozen taarten voor deze gelegenheid. Niets is zo lekker als een versgebakken appeltaart aan de hand van ‘oma’s’ recept. Er zijn verschillende recepten van oma te vinden maar wat ze vaak gemeen hebben is dat het gebruik van boter, een goede lap deeg en sappige appels van belang is. Zelf kun je kiezen om wel of geen rozijnen toe te voegen, veel of minder kaneel te gebruiken, of te gaan voor speculaaskruiden bijvoorbeeld.

Kies iets lekkers uit voor je collega en verras hem/haar met hartige of zoete baksels. Maak het jezelf niet te lastig en bedenk goed hoeveel collega’s er aanwezig zijn. Maak je het enkel voor de jarige of mag heel het kantoor meegenieten? Veel bakplezier!