Houd hier rekening mee bij het zoeken van een feestlocatie!

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Feestjes zijn enorm gezellig, laten we het daarover eens zijn. Maar het organiseren van een feestje is een heel ander verhaal. Het is lastig. Een van de belangrijkste dingen bij het organiseren van een feestje is de locatie. Lees in dit artikel waar je allemaal op moet letten als je een locatie zoekt voor jouw feest!

Hoe zie je het eigenlijk voor je?

Dit is zeker belangrijk als het om een trouwfeest gaat. Wil je met wat mensen gaan eten, wil je dat het ’s avonds begint en mensen gewoon binnen kunnen stromen? Ga je eerst een stukje varen met een boot? Dit zijn allemaal dingen om over na te denken. Als je bijvoorbeeld eerst een stuk wil gaan varen dan kan het erg handig zijn om een locatie te kiezen waar de boot aan kan meren. Als je wat wil gaan eten met vrienden is het handig dat eventuele catering makkelijk naar de locatie kan. Wanneer je ’s avonds een feest geven wil kan het handig zijn om een locatie te kiezen met veel parkeergelegenheid of mogelijkheden voor openbaar vervoer.

Hoeveel gasten nodig je uit?

Het aantal gasten is zeker belangrijk als je een feest gaat organiseren. Het is namelijk niet erg fijn als je met teveel mensen in een kleine zaal zit. Of misschien erger, wanneer je met weinig mensen in een enorme zaal aanwezig bent. Erg gezellig is het niet om met weinig mensen in een enorme ruimte te zijn en dit kan dan ook een beetje een ongemakkelijke sfeer met zich meebrengen.

Houd rekening met je budget!

Tuurlijk is de feestlocatie in Noord-Brabant van je feest erg belangrijk voor je feest zelf. Maar het zegt niet alles. Houd je dus goed aan een bepaald budget. Je kunt wel een enorme zaal afgehuurd hebben voor het feest, maar als je weinig geld meer over hebt voor de aankleding heb je er als nog weinig aan. Je kunt dan beter kiezen voor een iets goedkopere zaal en deze mooi aankleden.

Let op de sfeer en stijl van je feest!

Locatie kan erg bijdragen aan de sfeer van je feest. Wanneer je een soort Cowboy feest geven wil kan een oude boerderij erg leuk zijn. Als je gewoon gezellig wat wil borrelen kan een locatie op hoogte erg gezellig zijn. Hoe dan ook, de sfeer en stijl van je feest kunnen erg goed samenhangen met de locatie of juist breken. Probeer hier dus van tevoren goed rekening mee te houden.

Buitenlocaties

Zeker wanneer het lekker weer is kan het heerlijk zijn om buiten een feest te geven. Maar als je vroeg van tevoren iets bedenkt weet je nooit wat moeder natuur in petto heeft. Zeker als er een kans bestaat dat het weer omslaat is het belangrijk om een tweede plan te hebben. Zorg bijvoorbeeld voor grote partytenten waar men onder kan staan wanneer het gaat regenen. Zo heeft het weer geen invloed op je feest.