Koffiecadeautjes

Heb je een echte koffieliefhebber in de familie, je vriendengroep of onder de collega’s? Geef hem of haar dan eens een bijzonder koffiecadeau. Bij de Douwe Egberts winkel of de koffiespecialist kun je vaak speciale cadeausetjes kopen, maar zelf samen stellen is natuurlijk nog veel leuker – en persoonlijker. En het is heel eenvoudig.

Slow coffee
Het opschenken van koffie is weer helemaal terug! Heerlijk relaxed als afsluiting van een lekkere maaltijd of een gezellige date. Of voor de zonovergoten zondagochtend in de tuin of op het balkon. Maak daarom voor de koffieliefhebber eens een slow coffee pakket. Hiervoor heb je nodig: een mandje om alles in te doen, een mooie koffiemok of beker, een opzetfilter (bijvoorbeeld uit de DE porselein serie), koffiefiltertjes, een pakje fijngemalen koffie en wellicht kandijsuiker en een flesje koffieroom. Wil je er een romantisch pakketje voor twee van maken? Kies dan voor twee mokken en twee stenen filters en doe er nog hartvormige chocolaatjes bij.

De echte liefhebber
Voor de echte liefhebber kun je bij speciale koffiewinkels op zoek gaan naar bijzondere koffiemelanges. Kies dan voor een ons van drie (of meer) verschillende blends en maak daar een bijzonder pakketje van. Uiteraard geeft het leuk in een mandje, maar je kunt ook op zoek gaan naar een luchtdicht af te sluiten koffiebus. In de specialiteitenwinkels zijn deze vaak ook te vinden. Maak het cadeau af met een flesje koffiestroop.

Koffierecepten
Weet je niet zeker wat voor een soort koffie de liefhebber lekker vindt, dan kun je ook kiezen voor een receptenboek met koffierecepten. Bijvoorbeeld voor cakes en koekjes met koffie en natuurlijk bijzondere drankjes. Wil je niet alleen een boek geven? Zoek dan eens een mooi setje Irish Coffee glazen erbij en combineer het met een klein flesje whisky en een busje slagroom. Dan kan degene waar het cadeau voor is, meteen aan de slag!