Waar maak je een kindje van een jaar blij mee?

Als je kind een jaar wordt, dan is dat een mijlpaal. Veel mensen willen dan ook een origineel cadeau geven, maar wat kun je een kindje van een jaar nu het beste cadeau doen? Wat vinden de kinderen leuk en wat vinden de ouders leuk?

Laat ze iets doen

Een kindje van een jaar leert al om zelf bepaalde dingen te gaan doen. Zo leert hij of zij lopen, dingen vast te pakken en op elkaar te zetten en vergeet niet dat zo’n kindje al iets leert te praten. Het is dan leuk om dit te stimuleren. Geef bijvoorbeeld een grote puzzel, een loopfietsje, een microfoon of een trommel. Zo stimuleer je juist die dingen die een kindje op dat moment zelf probeert te doen.

Koop geen dingen voor over een paar jaar

Sommige mensen kopen een cadeau waar kinderen pas over een paar jaar iets mee kunnen doen. Denk hierbij aan een moeilijke puzzel, lego of een fiets. Hier heeft een kind van een jaar nog helemaal niets aan. De ouders moeten deze cadeaus aan de kant zetten, wat een hoop ruimte in beslag neemt, en het kindje zit tegen spullen aan te kijken waar hij of zij niet aan mag komen. Houd de leeftijd dus in acht.

Kijk naar andere kinderen

Heb je zelf kinderen, kleinkinderen, neefjes of buurtkinderen, houd deze dan in de gaten. Denk aan wat zij leuk vonden toen ze een jaar waren en pas hier je cadeau op aan.

Houd het simpel

Geef geen ingewikkelde cadeaus en maak het niet te duur. Kleine kinderen zijn nog niet al te voorzichtig en gooien vaak iets aan de kant. Het zou toch jammer zijn als dure artikelen kapot zouden gaan.