Een rolstoel voor mensen met obesitas

U hoeft niet bang te zijn dat er geen geschikte rolstoel voor u te vinden is wanneer u obesitas heeft. Ook voor mensen met obesitas die van een rolstoel afhankelijk zijn, zijn er verschillende opties. We vertellen u er hieronder graag meer over.

De voordelen
Een zogenaamde obesitas rolstoel heeft een extra breed zitvlak en een extra groot draagvermogen. Deze rolstoel kan een gewicht tot ongeveer 450 kg dragen, waardoor u hem met een gerust hart overal en altijd kunt gebruiken.

De nadelen
Een obesitas rolstoel is zwaarder dan een gewone rolstoel. U zult dus meer moeten (laten) tillen wanneer u de rolstoel meeneemt naar een andere locatie.

De opties

Ook een obesitas rolstoel is als duwstoel, handbewogen rolstoel en elektrische rolstoel verkrijgbaar. Een duwstoel kunt u niet zelf voortbewegen, deze dient door een begeleider geduwd te worden. Een handbewogen rolstoel beweegt u met uw handen voort, een elektrische rolstoel beweegt u voort met behulp van een joystick.

Een handbewogen rolstoel is daarnaast als opvouwbare variant verkrijgbaar voor incidenteel gebruik. Deze rolstoel scoort lager op stabiliteit en veiligheid dan een handbewogen rolstoel met vast frame voor dagelijks gebruik. Doordat de opvouwbare versie meerdere scharnierpunten heeft, is hij kwetsbaarder voor zogenaamde ‘piekbelasting’ ontstaan door het gaan zitten en weer opstaan van zware mensen. Hij moet op die momenten het meeste gewicht opvangen. Daarentegen is de opvouwbare variant wel heel gemakkelijk overal mee naartoe te nemen.

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden van een obesitas rolstoel? Informeer dan eens bij een specialist als Rollator.shop.